Goede doelen

Kom op tegen kanker

In 1924 bond België de strijd tegen kanker aan. Het is dan dat de dokters Depage en Bayet de Belgische Nationale Liga tegen Kanker boven de doopvont hielden. Hun streefdoel: samen een antwoord bieden op een universele nood. Op 7 april 2004 hielden de bestaande drie organisaties Stichting tegen Kanker boven de doopvont. Die dag lieten ze de statuten van de Stichting immers registreren bij de notaris.

Stichting tegen Kanker is de enige nationale organisatie voor de strijd tegen kanker in België. Kom op tegen Kanker geeft al decennialang financiële steun aan onderzoeksprojecten, beurzen en externe zorginitiatieven. Ook voor de jaren 2020 en 2021 trok de organisatie dus een aanzienlijk bedrag uit, bijna 25 miljoen euro. Wetenschappelijk onderzoek voor betere behandelingen en steun aan zorginitiatieven die de levenskwaliteit bevorderen, zijn daarom broodnodig.

De Borstkliniek

De Borstkliniek van het Jan Yperman Ziekenhuis ontstond in 2008 en is een wettelijk erkende coördinerende borstkliniek. Het gedreven multidisciplinaire team onder leiding van de coördinator dr. O. Brouckaert, bestaat uit artsen en verplegend personeel van de diensten Gynaecologie, Heelkunde en Plastische heelkunde, Oncologie, Medische beeldvorming, Anatomopathologie, Isotopen, Fysische geneeskunde en revalidatie en Klinische genetica.

In dat team zitten ook psychologen, de sociale dienst, de pastorale begeleiding en de onco-diëtisten. Ze bieden een gepersonaliseerde aanpak bij borstkanker, maar ook bv. bij goedaardige afwijkingen in de borst en bij vragen omtrent erfelijkheid en/of familiaal voorkomen van borstkanker. Wekelijks is er een multidisciplinair overlegmoment waarbij de ruime expertise van alle betrokken disciplines gebundeld wordt, en waarop ook de huisarts uitgenodigd wordt. De zorg is hierdoor zo goed als mogelijk op maat voor elke patiënt.

© Bruidsmode Els Lucienne (BVBA) BTW BE 0506.797.284 | Sint-Sixtusstraat 99 8970 Poperinge

Cooked and Spiced by Tasty Creations | Hosted by LMD

Trotse partner van www.runawaybride.be.